Seguint l’empenyorament de visibilitzar el talent femení, des de Cooperativa Ninkasi, volem retre homenatge a la Micaela Chalmeta, com a agraïment per la seva aportació al cooperativisme feminista de Barcelona.
Amb les eines que tenim:
el nostre ofici d’elaborar Cervesa sostenible i sobirana, triem aquest estil contundent i sedós de sis mesos de maduració.


Micaela Chalmeta, pionera del feminisme cooperativista

El sociòleg Iván Miró, de la llibreria / Cooperativa Ciutat Invisible, va publicar un article al diari La Directa, (imperdible!)

Més homenatges a la Micaela Chalmeta:

Coòpolis convoca els premi Micaela Chalmeta 2018 per la creació de cooperatives de l’Economia Solidària compromeses amb la transformació social.Micaela Chalmeta Big Band

Davant la demanda de visibilització del col·lectiu de dones músics, no només amb alguns instruments específics sinó amb tots ells, Fermín Muguruza recull el testimoni i planteja al Taller de Músics la possibilitat d’organitzar una big band en la qual la presència de dones sigui alta. Com a resposta, s’origina aquesta nova formació, en la qual la representació no és només alta, sinó que únicament està constituïda per dones.

La Fundació Roca Galés conjuntament amb Cossetània Edicions vam editar la seva biografia a la col·lecció Cooperativistes CatalansAl recinte Fabra i Coats de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona, la sala 10 es denomina Micaela Chalmeta.