Back to top

Ninkasi, l'ofici ancestralment femení

NINKASI COOP

7000 anys d’història - 22 anys d’ofici

Brewster’s & Brewer’s

Ninkasi, l’ofici ancestralment femení

NINKASI® era una cervesera sumèria que va deixar constància de la seva recepta escrita amb escriptura cuneïforme, fa 7000 anys a Mesopotàmia. Aquest resta arqueològic, ens dona evidències de que ancestralment l’ofici d’elaborar Cervesa era femení i aixÍ, podem observar a la línia del temps de la Cervesa, com les dones, van ser una part molt activa al llarg de la història de la Cervesa.

Nosaltres hem elevat a Ninkasi, com a Deessa per donar rellevància al talent femení invisible a la cultura de la Cervesa i en altres àmbits.

Però no penseu que Ninkasi ha treballat sola.

Els arqueòlegs que estan sempre a la recerca de la fórmula més antiga, comparteixen que el fet de tenir deïtats femenines, atorga veracitat de la tasca exclusiva de les dones per elaborar Cervesa. 

http://newschoolbeer.com/wp-content/uploads/2014/04/beer-sam-calagione-and-pat-mcgovern-12-by-landon-nordeman.jpg

El Dr. Patrick McGovern, arqueòleg de la Universitat de Pennsylvania biomolecular,  qui va determinar que els recipients per beure mesopotàmics contenien la més antiga coneguda Cervesa d'ordi, va dir que,  malgrat que els nostres avantpassats nòmades van adonar-se de la revolució que suposava a les seves vides la plantació d'ordi, blat i altres grans de forma permanent, no van  canviar les divisions del treball de família.
"Les dones eren les que fermentaven les begudes a la llar", diu McGovern d'aquestes.

 

Fotografía d'una estatueta representant a la deesa Ninkasi

NINKASI, LA DEESSA DE LA CERVESA SUMÈRIA

La Cervesa  s’anomenava “bappir”.

Els ingredients eren una massa de malta d’ordi: el pa sumeri, era un sistema molt efectiu per emmagatzemar les matèries primeres per a l’elaboració de Cervesa i és com és va produïr accidentalment la fermentació alcohòlica.

Llegir més sobre Ninkasi

Més Deesses de la Cervesa

Si les restes arqueològics descoberts a Mesopotàmia, dataven de 7.000 anys d’història, descobrim que l’esser humà, abans d’escriure, ja feia Cervesa.

Però si aleshores, l’home com a persona de gènere, es nodria com a caçador, la precursora dels incipients brous de cereals, devien ser les mestresses de casa.

Per tant, la Cervesa va ser invenció femenina i així és pot observar a la línia de temps de la Cervesa:

  

 

 

Ornament Cervesa elaborada amb ordi de la Catalunya central ornament

Compensem al pagès que ens conrea l’ordi amb un percentatge de les nostres vendes